Galleri Sjöhästen

 

 

Konst och
Konsthantverk
Siv Björkman
Fil.kand.

Galleri Sjöhästen
Lidingö konsthall
Konstnärer
Tidigare utställningar
Om oss
Kontakt

Galleri Sjöhästen
Gavelvägen 12
181 61 Lidingö


076-212 80 89
08-21 20 88


 

 

 Välkommen på Vernissage

Lördag den 13 april 12.00 - 16.00

Läs inbjudan

Utställningen pågår 13 april - 5 maj

Susanne Henriques

– fem års utbildning i textil formgivning på Konstfack

 
Bildväv är ett tidsödande arbete. Men det har helt unika konstnärliga möjligheter "Bildväv är mitt sätt att uttrycka mig konstnärligt på.

Måleriet ger en plan yta. Textil ger grova och tunga ytor och strukturer. Just ytans uttryck gör textilen till ett berikat måleri" säger Susanne.

Susanne Henriques, uppvuxen på Lidingö, har under många år med framgång ställt ut både separat och i samlingsutställningar på gallerier och museer bl.a på Röhsska Museet och Kalmar museum och på Kate Derum Award, Australien. Susanne är representerad i kyrkor bl.a. S:t Eriks kyrka, Råsunda kyrka och Svenska kyrkans centralstyrelse, i Statens konstråd, i Stockholms, Norrlands och Gävleborgs landsting samt på Raketbasen Esrange.

Susanne arbetar även som formgivare på Handarbetets Vänners Skola.


Ingrid Olsson

– utbildning på Konstfack i keramik och glas

 
"Jag utforskar ringlandets möjligheter i mina krukor och skulpturala objekt" säger Ingrid själv om sina verk.

Ingrid har under många år med framgång visat sin konst separat och i samlings- utställningar i konsthallar, museer och gallerier bl.a. Krapperups konsthall, Sigtuna museum och Konsthantverkarna i Stockholm och haft flera offentliga uppdrag.

Ingrid är representerad på Nationalmuseum i Stockholm, Jönköpings länsmuseum, Västerås Konstmuseum och Västerbottens landsting samt Statens konstråd.

Hon arbetar i sin ateljé med olika uppdrag och objekt till utställningar. Ingrid arbetar även sedan många år som lärare i keramik på Nyckelvikskolan på Lidingö


Jacob Henriques

Klassiskt skolad gitarrist med solistdiplom från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1997. Jacob har deltagit som solist i ett flertal internationella musikfestivaler i Sverige, Italien, Ryssland och USA.

Han har framfört ett flertal solistverk för gitarr bl.a. i Sveriges Radios Symfoniorkester och i Berwaldhallen.

Jacob är sedan 2004 konstnärlig ledare vid den återkommande festivalen i Musikdagar i Gryt och arbetar även som Master class-lärare vid musik- högskolor i Sverige.
Öppettider

Måndag - Tisdag:Stängt
Onsdag - Fredag:12.00-18.00
Lördag - Söndag:12.00-16.00


Galleri Sjöhästen / Siv Björkman Tel : 08 - 21 20 88, 076 - 212 80 89
siv.bjorkman.stockholm@telia.com
Gavelvägen 12,  181 61 Lidingö